perjantai 11. kesäkuuta 2010

Päivää ennen synnytystä ja valokuvauskilpailusta


Kissamme tarkkailevat ikkunaparvekkeella toisella puolella tietä kulkevaa koiraa. Purun, Viirun ja Pippurin ilmeet ovat totisia. Runsas vuorokausi kuvan ottamisesta äitikissasta tuli jälleen äiti. Viime yönä syntyi neljä pentua, yksi viirukas, toinen musta ja kaksi valkovoittoista kissaa. Kuvassa Purkka ei näytä ollenkaan niin pullealta kuin mitä se oikeasti oli. Lähipäivinä tulokkaat pääsevät studioon, joten enköhän saa blogiinkin kuvia tuhisevista.

Valokuvamme ei menestynyt Yle Puheen valokuvauskilpailussa. Se ei ehkä vastaa mielikuvaa riemukkaasta kesäkuvasta, sillä kissamme olivat pöyristyneitä, kun naapurin koira oli jo ennen puolta päivää toista kertaa lenkillä.

Kuvien laatua ja sisältöä pohdittiin ohjelmassa aika tarkasti, mutta meidän kuvamme ohitettiin. Voittajakuvista (3 kpl) kukkaa tarkasteleva tyttö vastaa käsitystäni hyvästä kuvasta. Kissojemme luontaista sommitteluvaistoa ei noteerattu ollenkaan. Koirat saivat runsaasti huomiota osakseen ja norsujen väritystäkin ihmeteltiin lähetysaikaa säästämättä. Koirista on kuulemma helppo ottaa söpöjä kuvia ja ne suorastaan nauttivat valokuvattavana olemisesta. Oona Lomanin ottama kuva on kieltämättä onnistunut. Meidän stillebenimme ei kertakaikkiaan kolahtanut.

3 kommenttia: