lauantai 3. lokakuuta 2009

Pieni reportaasi Turun Kirajamessuilta
Ajelin Messukeskukseen ja löysin kuin löysinkin luentosalin, jossa oli Kulttuuripääkaupunki hankkeen Sam Body Plays esittelytilaisuus (kuva alhaalla). Estraadilla olivat kirjailija Kirsti Ellilä ja hanketta johtava Samppalinnan koulun rehtori Jorma Kauppila. Valkokankaalla on kuva näytelmän päähenkilöstä kalterien takaa kurkistelevasta Eerik XIV:sta. Luentosaliin olisi mahtunut enemmänkin yleisöä.


Tuula-LiinaVaris haastatteli Heikki Turusta. Heikki kirjoittaa kirjansa toista sataa vuotta vanhassa mökissään Pielisen rannalla kaukana Joensuun kaupungin houkutuksista. Hän kertoi kaupungin olevan pilattu nousukasmainen paikkakunta, jonne hän ei halua mennä, vaikka kirjoilla siellä onkin.


Missään en ole tavannut yhtä kohteliasta WC:n hoitajaa kuin kesällä Joensuun torikäymälässä. Virkailija toivotti tervetulleeksi, sitten kuuntelin lukitun oven takana hänen hyväntuulista tarinointiaan ja lähtiessäni nainen kiitteli käynnistä ja toivotti tervetulleeksi uudelleen. Jos kaupunkin onkin pilalla, ihmiset eivät sentään vielä.


Sunnuntaina aamupäivällä olin vaikuttunut kaikista esittelyssä olleista kirjoista. Päivystin muutaman tunnin Suomen Tietokirjailijoitten osastolla, joka oli Fiore-lavan vieressä. Kuvasarjan ylimpänä on kuva osastostamme, jossa häärii Lounais-Suomen aluevastaava Tuula Merisuo-Storm.


Raili Mikkasen Meren ja ikävän kiertolaiset pitää lukea, sillä kirjailijan kertomus aineiston hankintavaiheen tapahtumista oli uskomaton. Tarina oli takoitettu hänen kerrottavakseen. Kirsti Ellilän Pappia kyydissä ja Tuija Lehtisen Nappikaupan naiset kirjoja suosittelen.


3 kommenttia:

 1. Tuija Lehtinen on ennenkin ehtinyt kirjoittaa aiheesta, joka olisi oikeastaan kuulunut minulle. Tädillänihän oli vuosikymmenet nappikauppa Porin keskustassa. Lehtinen ehti kirjoittaa myös blogeista nuortenkirjan, vaikka minunhan sekin olisi pitänyt keksiä. Vaan kun en keksinyt.

  VastaaPoista
 2. Luin Mikkasen edellisen - kiehtova juttu, hänen appivanhempiensa tarina vallankumouksen jaloissa Kannaksella ja Pietarissa. Täytyypä lukea tämäkin.

  VastaaPoista
 3. Kirsti kyllä sinä olet kirjoittanut juuri sellaisista aiheista, mistä sinun on pitänytkin kirjoittaa. Jännää sinänsä, että on nappikauppias tätinä.
  Sokea kana, en ole lukenut kumpaakaan kirjaa, mutta nyt teokset hyppäsivät lukulistan kärkeen.
  Hetkinen, mitenkäs minä kommentoin omaan blogiini anonyyminä, no menköön. Kiitos kommenteista, se on harvinaista herkkua meikäläiselle. Salme

  VastaaPoista