maanantai 14. syyskuuta 2009

Ernestin ensisilmäys maailmaanYläkuvassa emokissa Purkka ja pennut Partanen (vas.), Viiru, Ernesti ja Mustapippuri. Alakuvassa Ernesti. Valokuvaaja Aila.

Ernesti on vajaan kahden viikon ikäinen. Silmät avautuivat toissapäivänä, juuri siilloin kun tuleva kissaemäntä ja -isäntä kävivät tapaamassa pienokaisia. Ennen ristiäisiä nimitimme tätä kissaa Henkseliksi, koska sillä on henkselit.


Purkka-äiti synnytti neljä kissalasta. Kaikki pennut ovat mustavalkoisia, mutta ne erottaa toisistaan helposti, sillä jokainen niistä on yksilöllinen. Kissat ovat polydactyl-kissoja eli niillä on yllättävän paljon varpaita. On odotettavissa, että ne kiipeävät vähän ajan päästä seinää pitkin kattoon, ylittävät suon uppoamatta, kiipeävät tarvittaessa laivan purjeisiin ja kirvoittavat lähiympäristössä taivaltavat ihmiset ennennäkemättömään kirjoitusvireeseen.

Kissan tuleva emäntä risti pienokaisen Ernstiksi (vai oliko se Ernesti) Hemingwayn mukaan. Kirjailija oli erityisen kiintynyt monivarpaisiin kissoihin, joita juoksentelee nykyisinkin hänelle omistetuissa museoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti