perjantai 11. syyskuuta 2009

Tilattu voitto


Elämää Portsassa vuonna 1989.

Ystäväni soitti pikaisen puhelun ja kertoi olevansa uupunut. Iltalehdessä oli kilpailu, jossa valitaan Suomen hauskin perhekuva. Nyt piti ottaa kuva, jotta perhe pääsee palkintomatkalle Haikon kartanoon. Minulla oli kova hammassärky, mutta läksin saman tien valokuvausreissulle.


Raahasimme rekvisiittaa talon nurkalle, jo ennestään kulmauksessa oli viritettynä pyykkinaru pyykkeineen. Ei siinä sen enempää tarvittu kuin saada perheenjäsenet kokoon. Misu-kissakin pääsi mukaan ja lintuhäkki, jossa ei ollut lintuja. Näkyykö kuvassa koira, en ole ihan varma. Piegga (saamen kieltä, tarkoittaa tuulta) taisi tulla taloon vasta muutama vuosi myöhemmin. Lehden rasteri pilaa teknisesti hyvän kuvan, vaikka hitusen alivalottunut dia oli.


Niin sitten ottamani kuva voitti ja perhe pääsi viikonloppulomalle runsaitten ruokapöytien ääreen. Auto hajosi matkalla. Ei viikonloppu täyttä lepoa perheenäidille ollut ja siitä toipuminenkin vei aikansa, mutta muistot kahdenkymmenen vuoden takaa ovat hilpeitä. Kun kuva julkaistiin (Iltalehti 25.11.1989), Berliinin muuri oli jo murtunut.

2 kommenttia:

  1. Aina uusia ihmeellisiä saavutuksia paljastuu sinun ja tuttavapiirisi elämästä.

    VastaaPoista
  2. Totta ja erityiskiitos kommentista.

    VastaaPoista